Geef mij maar een gezellige portie creativiteit!
Testimonial by Mireille
Mireille
Dommisse

Skill: Kleuterschool
Klas: Melodische muisjes
Waarom sta jij in K’do? Omdat een klassieke school met klassieke lesjes niets voor mij is. Geef mij maar een gezellige portie creativiteit én waar kinderen uit ervaring leren! Het is overheerlijk om in deze school de talenten van elk kind te zien stralen (want élk kind heeft talent)
Wat zijn je talenten? Muziek (Klavecimbel, harp, piano, blokfluit) én uren in prentenboeken neuzen       
Wat is je lievelingsboek? O.a. “Het meisje en de olifant” en “Pik in, zei de rat” beiden van Nicole de Cock. Twee prentenboeken over ontroerende vriendschap. “De schoenen van de zeemeermin” van Sanne te Loo is ook een hele leuke. Eigenlijk heb ik nog veel meer favoriete boeken, maar teveel om op te noemen.
Welke muziek hoor je graag? Muziek van Danny Elfman, muziek van Alexandre Desplat, muziek van Hans Zimmer, Muziek van Yann Tiersen, First aid kit.
Wat is je grote droom? Illustrator worden en een prentenboek uitgeven: maar dan moet ik wel eerst leren tekenen
Welk instrument zou je graag leren spelen? Klarinet, viool, ukelele (ik kan het al een héél klein beetje)
Welke kunstenaar mag van jou een kunstwerk maken? John Singer Sargent (vooral bekend om zijn portretten), Rébecca Dautremer (zij is een jeugd illustrator, maar ik beschouw haar prentenboeken als een groot kunstwerk)
Welk talent had je graag gehad? Ijsschaatsen, koken, schilder- en tekenkunst
Welke beroemde persoon zou je graag eens uitnodigen op school? Bart Peeters
Welke dans wil je graag leren? Een sierlijke dans
Als jij iets zou uitvinden of gevonden hebben, wat zou je het dan zijn? Een terugkijkbril: dan kun je dat brilletje opzetten en terugkijken naar wat er al geweest is. Zo vergeet ik nooit iets!