Altijd heb ik gedroomd van een basisschool waar kunst en creativiteit centraal staan.
Testimonial by Tine
Tine
Embrechts

Skills: Lagere of kleuter school
Klas: Directie
Verjaardag: 26 augustus
Waarom sta jij in k’do? Zelf ben ik al van kleins af aan bezig geweest met muziek, woord en drama. Mijn middelbare school heb ik afgemaakt in Dé Kunsthumaniora. Altijd heb ik gedroomd van een basisschool waar kunst en creativiteit centraal staan. Toen ik de kans kreeg om K’do mee op te richten, was dit voor mij de kans om de school op te richten waar ik als kind graag gezeten had of waar ik als leerkracht graag les gegeven had.
Wat zijn je talenten? Muziek, toneel spelen, babbelen en organiseren.
Wat is je lievelingsboek? Ik heb niet echt een lievelingsboek, maar ik lees wel heel graag historische romans zoals de boeken van Tom Rob Smith, …
Welke muziek hoor je graag? Van rock ’n roll over klassiek, van country tot rock. Ik sta open voor alle muziekgenres maar het meest ben ik gepassioneerd door roots muziek.
Wat is je grote droom? Moeilijke vraag want ik heb wel 1000 dromen! Zeker wil ik van K’do de creatiefste en tofste school van heel het land maken! En een lange reis maken door heel Afrika.
Welk instrument zou je graag leren spelen? Piano, ik kan het al een beetje maar wil het graag heel goed kunnen.
Welke kunstenaar mag van jou een kunstwerk maken? Ik ben grote fan van Edward Hopper, Henri Matisse en Rene Magritte, Rinus Van de Velde, Mark Rothko, …
Welk talent had je graag gehad? Ik had heel graag sportiever geweest, maar het allerliefst had ik willen kunnen tekenen en schilderen.
Welke beroemde persoon zou je graag eens uitnodigen op school?Christo (inpakkunstenaar), dan kunnen we samen met hem het grootste K’dooke ter wereld maken of Arne Quinze mag gerust iets komen bouwen op de speelplaats.
Welke dans wil je graag leren? Ik vind het altijd fijn om te kijken naar oudere dansen zoals de Lindy hop, the swing, tap-dance, …
Als jij iets zou uitvinden of gevonden hebben, wat zou je het dan zijn? De teletijdmachine! Ik zou wel graag eens een kijkje gaan nemen in de vorige eeuwen en een bezoekje willen brengen aan de Romeinen of de oude Grieken.