Vrijheid om creatief ideeën uit te werken
Testimonial by Caroline
Caroline
Janssens

Skill(s): lagere school
Klas: vijfde leerjaar
Naam: Caroline Janssens
Verjaardag: 8 mei 1993
Waarom sta jij in k’do? Ik hou ervan om creatief te zijn en voldoende vrijheid te hebben om ideeën uit te werken. Dat kan hier op K’do.
Dat is ook te merken bij onze leerlingen. Ze leren hier vanaf het begin omgaan met vrijheid en zelfstandigheid. Tof, hé!
Wat zijn je talenten? Sinds kinds af aan was ik aan het tekenen, zingen en aan het fluiten. En daar ben ik gelukkig niet uitgegroeid!
Wat is je lievelingsboek? Ik las ooit ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ van Joël Dicker. Dat wilde ik in een ruk uitlezen.
Ook de boekenreeks over Frieda Klein van Nicci French vind ik verslavend.
Welke muziek hoor je graag? Dat vind ik altijd een moeilijke vraag want het antwoord is heel gevarieerd. Als ik alleen ben luister ik het liefst rustige, maar toch opgewekte muziek (soul/jazz/pop).
Oudere muziek zoals Marvin Gaye of The Beatles maken me ook goed gezind. En wanneer ik zelf zin heb om te zingen en mezelf te begeleiden op piano kies ik liefst lichte singer-songwriter.
Wat is je grote droom? Ik droom ervan ooit een gezin te hebben en wat rustiger buiten de stad te wonen. Daarvoor wil ik eerst nog wat reizen en van mijn vrijheid genieten. Het noorderlicht zien staat nog zeker bovenaan mijn lijstje!
Welk instrument zou je graag leren spelen? Ik moet bekennen dat er al een jaar een nieuwe, onbespeelde ukelele in mijn kamer staat… Het bespelen ervan staat dus nog op de to-do lijst.
Saxofoon en contrabas vind ik ook heel erg mooi.
Welke kunstenaar mag van jou een kunstwerk maken? Banksy mag gerust eens stiekem van mij een kunstwerk maken.
Liefst anoniem, zodat ik de enige ben die weet wie er afgebeeld is.
Welk talent had je graag gehad? Ik had graag sportief geweest.
Sporten is vaak met tegenzin. Ik zou heel graag willen kunnen genieten van een rondje lopen of eens goed afzien van een
sportsessie. Helaas…
Welke beroemde persoon zou je graag eens uitnodigen op school? Greta Thunberg zou met haar enthousiasme en doorzettingsvermogen heel wat kinderen kunnen motiveren om altijd in je doel te blijven geloven en ervoor te vechten. Kinderen
zijn de toekomst.
Welke dans wil je graag leren? Ik zou graag wat losser en eleganter kunnen dansen, daarom zou ik wel graag willen leren
salsa-dansen. Pasjes onthouden wordt de uitdaging!
Als jij iets zou uitvinden wat zou je dan maken? Ik zou me soms wel eens willen kunnen verplaatsen in een vlieg. Zodat ik
overal kan gaan gluren zonder dat iemand het doorheeft. Dus misschien ontwerp ik een drone in de vorm van een vlieg… Of is dat
strafbaar ;-)?